Teken

8 aug

Deze zomer worden onze huisdieren weer massaal geplaagd door teken. Een teek ziet er uit als een abnormale, kleine structuur in de vacht van uw huisdier

volgezogen teek op een kat

volgezogen teek op een kat

Indien u een teek aantreft verwijdert u die best zo snel mogelijk. Hoe langer de teek aanwezig blijft, hoe meer kans dat deze bepaalde ziektes overdraagt op uw huisdier. Een teek wordt verwijderd met een speciale tekentang. Hiermee moet een draaiende beweging gemaakt worden tot de teek loslaat. Indien u dit nog nooit gedaan heeft, laat u dit best eerst door ons eens voortonen. Het op voorhand “verdoven” van de teek of het uit “trekken” van de teek is tegenaangewezen.

Nadat de teek verwijderd is kan je controleren of alle 8 de pootjes meegekomen zijn en knijp je de teek stuk in een stukje papier. Om al dit gedoe te voorkomen is het voor elk huisdier aangeraden preventief een medicament te geven tegen deze teken onder de vorm van een pipetje in de hals of een speciale halsband. Let wel op: in het bijzonder bij katten mag niet zomaar alles gebruikt worden, sommige teken producten voor honden zijn zeer giftig voor katten.

verwijderde teek

verwijderde teek

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: