Patiënt van de maand: Chanelle!

27 feb

Deze sympathieke Lhasa Apso werd bij ons binnengebracht voor sterilisatie. De voordelen van zo’n ingreep zijn dat Chanelle hierdoor op latere leeftijd geen baarmoederontsteking meer kan krijgen, en ook veel minder gevoelig wordt aan het krijgen van kankergezwelletjes aan de melkklieren. Verder zal ze ook geen last meer hebben van de ongemakken van loopsheid en schijnzwagerschap. Bij een sterilisatie van een vrouwelijk dier worden op onze praktijk niet alleen de eierstokken maar ook altijd de baarmoeder verwijderd, zo kan deze op latere leeftijd zeker geen problemen veroorzaken.

Tijdens het klinisch onderzoek dat voorafgaat aan de verdoving werd vastgesteld dat Chanelle last had van “persiterende melktanden”. Dit betekend dat verschillende melktanden van Chanelle nooit zijn uitgevallen en dat de echte tanden hierdoor verplicht waren om naast de melktanden uit te komen. Omdat dit zorgt voor teveel tanden in de mond, waar eten en vuil kan blijven tussenzitten dat op zijn beurt snel tandbederf kan veroorzaken, werd besloten de persisterende melktanden te trekken. Dit verliep vlot, en na alle ingrepen is Chanelle in alle rust wakker geworden in onze recovery. Zij kon dezelfde dat nog naar huis.

baarmoeder en eierstokken

baarmoeder en eierstokken

operatienaad na sterilisatie

operatienaad na sterilisatie

persisterende melkhoektanden (de lange tand naast het lintje)

persisterende melkhoektanden (de lange tand naast het lintje)

Dierenarts Viviane aan het werk

Dierenarts Viviane aan het werk

De tanden zijn getrokken

De tanden zijn getrokken

Chanelle na de ingrepen, klaar om naar huis te gaan

Chanelle na de ingrepen, klaar om naar huis te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: